Skip to content

#WERKGELUK

Waar haal jij energie uit? Wat maakt jouw werk leuk? Een hecht team, passie voor techniek, uitdagende projecten en klanten?....

SAMEN GROEIEN IN EEN HECHT TEAM

Arjan en Sytse vertellen over de kracht en de invloed van een hecht klantenteam bij je eigen persoonlijke - loopbaanontwikkeling. Dit verhaal gaat over vrijheid, verantwoordelijkheid en invulling van je eigen functie om uiteindelijk samen met je team en de klanten het beste resultaat te behalen. De essentie: Het creëren van doorgroeimogelijkheden, teamontwikkeling en een functie die jou op het lijf geschreven is! Lees meer!

Doorgroeien in je functie

JE AMBITIES VOLGEN

Starten als leerling monteur en doorgroeien naar projectleider! Xeno vertelt hoe hij zijn ambities bleef volgen en daarbij alle steun kreeg van zijn teammanager en Van Lente om deze ontwikkeling succesvol door te maken.

Lees meer!

Doorgroeien in je fucntie
video-thumbnail

OOK EEN DAG MEELOPEN?

EEN DAG IN HET LEVEN VAN....... Inspecteur Robert verteld over zijn werk. We filmen hem tijdens een inspectie bij DOC Kaas. Hij vertelt wat het werk van een inspecteur inhoudt, hoe zijn dag er uit ziet, wat de uitdagingen zijn, waar hij plezier aan beleefd.

Wil jij ervaren hoe het is om te werken bij Van Lente? Vraag dit dan direct aan.

Een dag in het leven van

Op basis van een vacature voor hardware engineer vertellen collega's hoe zij hun werk ervaren.

Jorrit de Louw, Sales Engineer vestiging Reeuwijk: Eigenlijk komt het erop neer dat het functieprofiel jouw vertrekpunt is, er is namelijk veel ruimte voor eigen invulling. Niet alle sales engineers zijn en of doen bij ons precies hetzelfde. Ik kom bijvoorbeeld minder op projectlocaties dan andere collega’s en word voornamelijk middels een projectleider, een opdrachtgever en projectdocumentatie van informatie voorzien. Ik haal energie uit het over elkaar heen leggen van besteks-aanvragen/ principe tekeningen en plattegrondschema’s. Deze matchen namelijk nooit helemaal goed met elkaar. Het is mijn rol om dit eruit te filteren, de klant te adviseren en een goed ontwerp neer te leggen. Dieper op de technische details induiken en in gesprek gaan met de opdrachtgever over de verschillende keuzes of zelfs een betere oplossing aanbieden dan gevraagd, vind ik het allermooist om te doen. Ik ben verantwoordelijk voor het technisch ontwerp, kijk naar wat er precies gevraag wordt en vertaal dit naar wat er daadwerkelijk nodig is of slim is om te doen. Daarna zet ik daar de kosten er tegenover.

Naast mijn functie ben ik organisatie-breed verantwoordelijk voor de ontwikkeling van Typical Manager (applicatie voor het standaardiseren van modellen en bouwblokken). Dit betekent kennisontwikkeling voor mijzelf, wat ik vervolgens ook nog mag overbrengen op mijn collega’s. De waardering die ik vervolgens van hen krijg geeft mij een voldaan gevoel. Een extra dimensie die deze taak mij geeft, is dat ik de software voor dit pakket verder uitprogrammeer en een koppeling verzorg met Eplan.

Ons team is close en we passen goed bij elkaar, dat werkt heel prettig. Start je hier in het team dan heb je er al snel nieuwe vrienden bij. We zijn een platte organisatie, we helpen elkaar en maken tijd voor elkaar met ons eigen specialisme. Ik krijg energie van de overleggen met mijn collega’s. De verschillende schakels binnen het team weet elkaar blindelings te vinden. Van projectleider, inbedrijfsteller tot uiteindelijk de klant.

SFEER, COLLEGA'S EN UITDAGING BEPALEN 't WERKGELUK

Sander Pelskamp, chef-monteur elektrotechniek, vertelt wie hem de kneepjes van het vak hebben geleerd. Hoe bepalend de sfeer en de samenwerking met de jongens is, in het hebben van werkplezier! Vol trots vertelt Sander ook over de opleidingen die hij mocht volgen en hoe hij doorgroeide in de rol van chef-monteur, waarin naast techniek ook de factor mens, het aansturen en begeleiden erg naar voren komt.

Lees meer!

Sander Pelskamp Chef-monteur verteld over werkgeluk