Hugo is eerste monteur paneelbouw | Werken bij Van Lente Systeemintegratie
Overslaan naar content

Hugo is eerste monteur paneelbouw bij Van Lente

"Hier is veel oog voor de mens

Van fietsen ombouwen tot tandems tot alles van gereedschap en de werking van apparaten willen weten: al sinds zijn jeugd is Hugo verslingerd aan techniek. Zijn liefde voor het vak kan hij volop kwijt in zijn baan als eerste monteur paneelbouw bij Van Lente. “Ik heb een gouden job, écht waar. Technische uitdagingen, de kans om technisch-creatief bezig te zijn, fijne collega’s: hier vind ik het allemaal!”

In 2015 ging Hugo – toen 53 jaar oud – als eerste monteur paneelbouw aan de slag bij Van Lente. “Ik dacht niet dat het nog mogelijk was, van baan wisselen na mijn vijftigste. Toch kreeg ik meteen het vertrouwen. Sterker nog, amper een uur na het sollicitatiegesprek zat er al een contractvoorstel in mijn mailbox!”Fijne werksfeer

Tot op de dag van vandaag voelt Hugo zich thuis bij Van Lente. “Ik krijg veel ruimte en het vertrouwen om het werk uit te voeren. Ook heerst er hier een positieve en gezellige sfeer. Collega’s hebben echt iets over voor een ander. Bij sommige projecten is het nodig om wat extra uren in de avonden of weekenden te werken. Op dat soort momenten merk ik dat iedereen bereid is een stap extra te zetten om deze projecten tot een goed einde te brengen.”Nieuwe wereld

Variatie ten top: zo omschrijft Hugo zijn werk. “Het ene moment werk ik aan een besturingskast die op de keukentafel past, het andere moment gaat het om een kast met een lengte van 10 meter. Deze panelen bouw ik in onze eigen werkplaats, maar ik ga ook regelmatig naar klanten toe voor ombouwprojecten. Ook is iedere klant weer anders. We werken veel voor vaste organisaties die bij ons terugkomen, maar er kloppen ook regelmatig nieuwe klanten bij ons aan. Zo bouwen we nu ook de besturing voor een loopbrug die van een schip naar bijvoorbeeld een booreiland loopt. Mooi toch? Er gaat telkens weer een nieuwe wereld voor me open!”

Paneelbouwer

Technische creativiteit

Wat Hugo het leukst vindt aan zijn werk? “De creativiteit om tot goede oplossingen te komen voor klanten. In projecten zijn er regelmatig momenten waarbij ik echt even goed moet nadenken of ga sparren met een collega. Het geeft veel voldoening als daar uiteindelijk een goede oplossing uitrolt. Wat ik ook mooi vind, is dat de techniek nooit stilstaat. Vroeger had je PLC’s van 1 bij 1 meter. Tegenwoordig zijn er PLC’s van 20 bij 20 centimeter met dezelfde of zelfs meerdere functies. Ik kom daardoor steeds weer nieuwe uitdagingen tegen.”

 

Een warme jas

Een platte en gemoedelijke organisatie die voelt als ‘een warme jas’: zo omschrijft Hugo Van Lente. “Of je nu een technische collega of iemand van kantoor spreekt: iedereen is bereid je te helpen. Ook is hier veel oog voor de mens. Complimenten van klanten worden persoonlijk overgebracht. Bovendien wordt er met me meegedacht als ik ergens tegenaan loop. Ik ben nu 62 jaar en merk dat ombouwprojecten me fysiek wat meer energie kosten. Daar wordt echt rekening mee gehouden. Zo staan mijn opvolgers nu in de startblokken en dat voelt heel prettig. Ik zit hier op mijn plek. Misschien dat ik zelfs na mijn pensioen nog een dag per week aan de slag blijf. Ik kan het waarschijnlijk toch niet laten…”Word Hugo’s collega!

Wil jij ook werken aan mooie technische uitdagingen bij een organisatie waar de lijnen kort zijn en je volop ontwikkelingskansen krijgt? Bij Van Lente staan we altijd open voor nieuwe mensen! Nieuwsgierig? Bekijk hieronder onze vacatures. En wie weet word jij Hugo’s nieuwe collega!

Uitgelichte vacatures

Wij zijn altijd op zoek naar technisch talent. Bekijk de vacatures binnen onze Paneelbouw afdeling of klik op de knop hieronder voor al onze openstaande vacatures.

Geen open vacatures.
Geen open posities die overeenkomen met geselecteerde filters.