Onderhoudsdeskundige Brandmeldinstallaties (BMI)

 • Beveiliging
 • Deventer, Nederland

Onderhoudsdeskundige Brandmeldinstallaties (BMI)

Omschrijving

Wanneer is deze functie echt iets voor jou?

Jij zorgt ervoor dat de brandmeldinstallaties van onze klanten in uitstekende staat blijven en goed werken, zoals ze zijn bedacht en voorgeschreven. Altijd! Dit zijn meestal geen simpele systemen. Als onderhoudsdeskundige heb jij je sporen wel verdiend en ben je toe aan een stap richting de industrie en complexe installaties. Jij kent de normen en bijt je graag vast in complexe klantvragen. Het creëren, beheren en onderhouden van nieuwe en werkende installaties is het werk, waar je echt van kan genieten. Doordat ons BMI portfolio erg goed loopt is een doorgroei binnen onze BMI afdeling ook goed mogelijk. 


Wat doet een Onderhoudsdeskundige BMI bij onze klanten?

Jij bent dè specialist in brandmeldsystemen. Mede door jouw inspecties zijn onze klanten optimaal beschermd door een goed werkende installatie. Jouw inschattingsvermogen van brandveiligheid is natuurlijk heel belangrijk. Omgang met de klant is cruciaal omdat je regelmatig vragen krijgt op het gebied van brandveiligheid en normeringen.  Waar gewenst geef je actief advies aan beheerders of specialisten op het gebied van brandveiligheid binnen bedrijven. Jij schat in of de situatie bij de klant overeenkomt met de huidige normeringen en PvE. Bij twijfel schakel jij met onze adviseur BMI.

Een specialistische functie dus waarbij de kern van de functie zit in:

 • het beheren en onderhouden van brandmeldinstallaties.
 • De montage en eventueel het in bedrijf stellen van installaties.
 • Het plaatsen en aansluiten van componenten volgens geldende normen.
 • Het adviseren van de klant in ‘kleinschalige’ oplossingen voor klant specifieke omgevingen.

De situatie bij de klant is altijd onderhevig aan verandering. Hierdoor is er absoluut geen sprake van sleur en is je werk altijd afwisselend. Er heerst binnen van Lente een erg goede sfeer waarin we echt als team werken binnen de diverse afdelingen. Wil jij je als onderhoudsdeskundige ook onderscheiden met jouw kennis en ervaring? Dan is onze snelgroeiende afdeling de juiste plek. Als je bereidt bent om te blijven leren, dan pas jij wellicht uitstekend in ons team! 

Vereisten

Wat neem jij mee? 

Binnen jouw specialisme sta je midden in de techniek en ben je altijd op de hoogte van de geldende normeringen. Je weet goed af te wegen welke zaken echt van belang zijn. Door jouw verantwoordelijkheidsgevoel geef je altijd het juiste advies. Je hebt: 

 • ervaring als installatie- en onderhoudsdeskundige en wilt op next level BMI werken.
 • een opleiding afgerond op mbo-niveau 4 op het gebied van elektrotechniek.
 • een diploma als installatiedeskundige en onderhoudsdeskundige brandmeldinstallaties in je bezit.
 • voorsprong als je hebt gewerkt met de volgende merken : Siemens, Hertek, Notifier.
 •  de wil om je kennis eventueel uit te breiden richting projecteringsdeskundige brandmeldinstallaties.


Kom kennis maken

Als bedrijf zijn we ook gespecialiseerd in brandmeldinstallaties voor de industrie en zorgpanden. We hebben veel verstand van de verschillende soorten detectie en zijn gespecialiseerd in aspiratiesystemen, maar ook in bijvoorbeeld Listbekabeling, firebeams en vlammenmelders. Wij kunnen klant specifiek brandmeldinstallaties ontwerpen en onderscheiden ons door specifieke branchekennis. In ons hechte Service & Onderhoud team werken 20 collega’s met veel plezier aan goed werkende installaties van onze klanten. 

 

Wat bieden wij als de klik er is van beide kanten?

 • Een goed salaris!
 • Veel extra secundaire voorwaarden zoals goede toeslagen, overuren en reisuren compensatie en flexibele werktijden.
 • 25 vakantiedagen en 13 adv dagen.
 • Een vast contract bij aanname.
 • Een erg goed pensioen dat je opbouwt bij een stabiele werkgever.
 • We zijn een familiair bedrijf, je bent dus geen nummer. Toegankelijk en openheid op elk niveau. 
 • Afwisselend werk in verschillende branches, van industriële klanten tot grote verzorgingscentra en kantoorpanden
 • Werken in een gezellig team waarbij een goede onderlinge werksfeer, collegialiteit en klantgericht werken een garantie van ons is.
 • Je kunt je binnen van Lente specialiseren en er is altijd ruimte je te ontwikkelen. Je staat nooit stil.


Wil je meer weten?

Als je dit leest, maak dan ook de stap om op een laagdrempelige manier kennis te maken via videoconferencing. Voor vragen bel Van Lente Systeemintegratie op 0570-631218. Vraag naar Eddy Dragstra (Adviseur Brandmeldinstallaties) of naar Monica Ubas (HR). Je kunt Eddy ook altijd bellen op 06-10912858. Hij legt je graag uit wat deze baan zo mooi maakt en natuurlijk beantwoorden we graag je vragen. Wil je een indruk van ons bedrijf, het werk en de sfeer, kijk dan op onze Facebook of LinkedIn pagina.


Voor werving en selectiebureaus

Wij geloven dat de beste mensen uit onze eigen netwerken komen. We maken dan ook graag kennis met kandidaten die rechtstreeks met ons in contact willen staan, zonder bemiddeling dus. Kortom: We hebben geen hulp nodig bij het werven van deze vacature.